Türkşeker Susurluk Şeker Fabrikası yönetimi tarafından yapılan basın toplantısında fabrika gazeteciler aracılığı ile tanıtılarak bu yılki hedefleri paylaşıldı. Fabrika Müdürü Hakan Çelik yaptığı açıklamalarda bu yıl 596 bin tona yakın pancar işleyeceklerini ve toplamda 75 bin ton şeker ile 25 bin ton melas elde edeceklerini söyledi.
Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bulunan Türkşeker Susurluk Şeker Fabrikası yöneticileri dün yaptıkları organizasyon ile gazetecilerle buluştu. Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, gazeteciler ile yaptığı toplantıda fabrika hakkında bilgiler verdi. Öte yandan zaman zaman gündeme gelen Susurluk Şeker Fabrikası’nın Susurluk Çayı’nı kirlettiği iddialarına da cevaplar verdi. Fabrika Müdürü Hakan Çelik, ilk olarak fabrikanın kuruluş tarihinden bu güne gelen süreyi gazetecilere anlatarak günden güne büyüdüklerini belirtti. Müdür Hakan Çelik, Marmara bölgesinin tek kamu fabrikası olduklarını vurgulayarak bir süredir kapalı olan fabrikanın yeniden hizmete geçtiğini söyledi. Açıklamalarının devamında Susurluk Çayı konusuna da değinen Müdür Çelik, bölgede kendilerinden başka fabrikaların da bulunduğunu vurgulayarak çevreci bir fabrika olduklarını ve Susurluk Çayı’nı kirletmediklerini ifade etti. Sözlerinin devamında Fabrika Müdürü Hakan Çelik: “Susurluk Çayı’nda yaşanan balık ölümlerinin sebebi bizden biliniyor ancak biz çevreci bir fabrikayız. Burada yaşanan balık ölümleri incelendiğinde ölen balıkların deniz balığı olduğu tespit edildi. Ancak kamuoyuna yanlış bilgiler verilmesi sonucu biz burada kötü bir fabrika olarak gündeme geliyoruz. Biz işlenmek üzere fabrikamıza gelen tüm pancarlarımızı temizlemeden işlemlere başlamıyoruz. Çevre bizim için son derece hassas bir konu. Biz her ne kadar dikkat etsek de günah keçisi yine biz oluyoruz” dedi.
HEDEFİMİZ 590 BİN TON PANCAR İŞLEMEK
Türkşeker Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, bu yılki hedeflerinden bahsetti. Susurluk Şeker Fabrikası, 2021 yılında 596 bin tona yakın pancar işlemeyi hedefliyor. İşlenen bu pancarlardan 75 bin tona yakın şeker, 25 bin ton melas ve 170 bin tona yakın yaş pancar posası elde edilecek. Elde edilen bu ürünler içerisinden yaş posanın hayvanlar için çok kıymetli bir gıda olduğunu, et ve süt üretiminin artmasında etkili olduğunu vurgulayan Fabrika Müdürü Hakan Çelik: “Şeker pancarı yalnız sanayi ham maddesi değil, aynı zamanda hayvan için çok kıymetli gıda olan yaprak, baş ve posa ile bir yem bitkisidir. Bu ürünün gelişmesi, et ve süt üretiminin artmasına böylece artan gıda imkanları ile daha yüksek hayat standardının oluşmasına ön ayak olmuştur. Üretilen pancar; taşımacılık, tarım alet ve makinaları başta olmak üzere birçok sanayinin gelişmesine, endüstriyel sektöre önemli katkılar sağlamaktadır. Ayrıca şeker pancarı tarımı; ekim yapılan alana eşdeğer bir ormana kıyasla 3 kat daha fazla oksijen yarattığından tüm canlılar için hayati önem arz eden bir oksijen kaynağı olmakta, kendinden sonra ekilecek ürünlerde verim artışı sağlamakta, alternatiflerine göre daha fazla istihdam imkanı yaratmaktadır” dedi.
Yorum yapın