CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, her türlü ayrımcılığa maruz bırakılan kadınların, 31 Mart’ta yaşadıklarının “kader” olmadığını sandıkta göstereceğine işaret ederek, “31 Mart kadınlarımızın seçimi olacak. Birlikte değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında;

kadınların yüzyıllardır elde ettiği kazanımlara işaret ederek, kadına yönelik ayrımcılık ve şiddete karşı farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaptı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada her şey kadının eseridir” sözünün önemini belirterek Kadınların tüm alanlarda erkeklerle eşit haklara sahip olduğu Türkiye’nin hedef hedeflerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Köybaşı, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa karşı mücadelede 8 Mart’ın önemine dikkat çekti.

BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ

Halkçı belediyecilik büyüdükçe kadınları çaresiz hissettiren şartların değişeceğini ifade eden Başkan Köybaşı, “Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri kaynaklarını ve olanaklarını öncelikle mesleği olmayan genç, geliri olmayan ev kadını, karnı doymayan çocuk, başını sokacak yurt bulamayan öğrenci, karnını doyuramayan emekli bırakmamak için kullanacak. Yoksun bırakılan kadınlar, 31 Mart’ta yoksulluğun kader olmadığını sandıkta gösterecek. Bu seçim kadınlarımızın seçimi olacak. Birlikte değiştireceğiz” dedi. (İHA)