Cumhuriyetin ilk siyasi partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 101’inci yaşını kutladı. CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından önce çarşıda yürüyüş daha sonra Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam eden kutlama programında İl Başkanı Erden Köybaşı, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük 2 eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ni yapılacak ilk genel seçimde iktidar yapacağız” dedi.

“İKTİDAR OLMA ZAMANIMIZ GELDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olma vaktinin geldiğini belirterek; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. Doğum günü kutluyoruz. Şöyle geriye dönüp baktığımızda 100 yıllık mücadelenin ruhunu geçmişimizde, köklerimizde görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milliyetçiliği Kuva-yi Milliye ruhuna dayanır. Biz bu ruh ve inançla 100 yıllık mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi tam bağımız, laik Türkiye’nin sembolüdür. Şimdi bu mücadeleyi yerelde, Balıkesir’in dört bir köşesinde yaptığımız gibi genelde iktidar yapma zamanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar zamanı gelmiştir.”

“YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”

Törende konuşan İl Başkanı Erden Köybaşı ise, “Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza dek milletin olacaktır. Başta ilk Genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Altıok'u yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz. Doğum günün kutlu olsun Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet halk partisi Türkiye’nin birinci partisi, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerine yer verdi.