Bigadiç ilçesinde düzenlenen Kayra Ekmeklik Buğday Üretiminin Arttırılması Projesi dağıtım törenine, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Bigadiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tezcan Koç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul ve teknik personellerin katılımıyla üreticilerimize tohumlar dağıtıldı.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kayra Ekmeklik Buğday Üretiminin Arttırılması Projesi kapsamında Balıkesir bölgesinde daha önceden belirlenmiş olan verim yönünden zayıf olan arazilere yerli ve milli çeşit olan Kayra Ekmeklik Buğday çeşidi ile verim ve kaliteyi istenilen seviyeye getiriyor.

Balıkesir genelinde kırsal mahallelerde 302 çiftçi ile deneme parsellerinde Kayra Ekmeklik Buğday çeşidini üreticilere teslim ederek demonstrasyon alanlarını genişletiyor.

Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının da katkılarıyla Gönen ilçesinde ki üreticilere bin dekar alan için 3 bin 500 kg 5’li karma yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Deneme Tohumlarının üretimi ile yüksek verimli, kuraklığa dayanıklı, hastalıklara daha dirençli yerli ve milli tohumları yaygınlaştırarak bölge tarımına katkı sağlanması planlanmakta. (Necdet Pekmezci)