Türkiye Tüm Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Kurulu, İstanbul'da yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Konfederasyon Başkanı Fahrettin Savcı, yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:
"Türkiye Tüm Roman Dernekleri konfederasyonu olarak Allah'ın rızasını, kulların duasını kazanmak için çıktığımız kutlu yolda inşallah Roman camiasına hizmet etmeye ant içtik.
Kongremize katılarak bizleri onurlandıran. Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e, İçişleri Bakan yardımcısı Bülent Turan'a, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a, STK ve siyasi parti temsilcilerine, İstanbul, Edirne ve Kırklareli Vali koordinatörlerimize, ülkemizin çeşitli illerinden fedakârlık yaparak gelen STK Başkanlarımıza ve delegelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede divan başkanlığına Yaşar Birgüllü, Katip üyeliklere Turgay Kozan ve İskender Kotancı seçildi. Tek liste girilen kongrede Fahrettin Savcı, Konfederasyon Başkanlığına seçilirken Nuray Koşucu Gezer kadın kolları Genel Başkanlığına getirildi.
Fahrettin Savcı Başkanlığında Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu;
Fahrettin Savcı - Edirne
Metin Özçeri - İzmir
Hacı Arif Davulcu - İstanbul
Barış Cahanker - İstanbul
Necdet Karabulut - Yalova
Ertuğrul Seviç - Kocaeli
Noktacı Turgay Kozan - İstanbul
Cengiz Biçer - İstanbul
Muharrem Çoban - İstanbul
Mustafa Ovarda - Kırklareli
Ali Çalışır - Çanakkale
Erdem Karaman - Tekirdağ
Yaşar Birgüllü - İstanbul
Hüseyincan Demirtaş - Muğla
Talip Moğoltekin - Mersin
Feridun Demirdöğen - Balıkesir
Aslan Uğurçay - Manisa
İrfan Düzdağ - İstanbul
Katip üyesi Balıkesir’den İskender Kotancı
Konfederasyon Kadın Kolları Genel Başkanı Balıkesir’den Nuray Gezer Koşucu seçildi.
Türkiye Tüm Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, kapanış konuşmasında şunları ifade etti;
"Türkiye Tüm Roman Dernekleri Konfederasyon yönetimi olarak genel kurulumuz tarafından 3 yıl yetki aldık. Aldığımız sorumluluğun bilinciyle çalışmalarımıza start veriyoruz. Roman camiamıza hayırlı olsun. Niyetimiz halis, akıbetimizde hâlis olur inşallah. Bugün bizleri yalnız bırakmayan yanımızda olan misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Haber: Oğuzhan Gecer
Yorum yapın