Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, beraberindeki Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile birlikte Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunu ziyaret etti. Rektör Oğurlu’nun ziyareti kapsamında yüksekokulda akademik kurul toplantısı da gerçekleştirilirken, uygulamalı eğitim faaliyetleri de yerinde incelendi.
18 Şubat 2026 tarihinde gerçekleşen akademik kurul toplantısına, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sarıoğlan ile birlikte bölüm öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda yüksekokulun eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik performans göstergeleri, bilimsel araştırma çalışmaları, kalite süreçleri ve kurumsal gelişim hedefleri kapsamlı şekilde ele alındı. Önümüzdeki döneme ilişkin planlamalar değerlendirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, havacılık alanındaki uygulamalı eğitimin stratejik önemine dikkat çekerek, akademik gelişimin sürdürülebilirliği için güçlü stratejik planlama, nitelikli insan kaynağı ve sektörle kurulacak iş birliklerinin belirleyici rol oynadığını ifade etti.
Toplantıda ayrıca yüksekokulun mevcut akademik durumu, yürütülen projeler ve hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Akademik kurulun ardından uygulamalı eğitim kapsamında düzenlenen drone uçurma etkinliği gerçekleştirildi. Rektörlük heyeti, insansız hava araçlarının eğitim süreçlerindeki kullanımına ilişkin bilgi alarak uçuş faaliyetini yerinde inceledi.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
(Balıkesir Üniversitesi)

Yorum yapın