Balıkesir İl Orman Bölge Müdürlüğü personeline yangın sezonu öncesinde yapılan eğitimlerini tamamladı.
Balıkesir İl Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran'ın da katıldığı eğitimde, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Osman Onat'ın başkanlığında, Şube Müdürlüğü Mühendislerinin eğitimci olarak katıldığı "Önce Tedbirini Al", "Kendini Koru", "Yangına Engel Ol" gibi konularla birlikte Orman Yangınlarında kullanılacak araç, gereç ve tüm teçhizatın kullanımı ve uygulamalı tatbikatlar yapıldı.
Eğitime katılan Balıkesir İl Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, son yıllarda yaşanan iklim dengesizliği nedeniyle artan mevsim sıcaklıklarının orman yangınlarının çıkmasında büyük etkisi olduğunu belirterek olası yangınlara karşı daha dikkatli ve hassas olunması gerektiğini, orman yangınlarına erken ve etkin müdahalenin çok önemli olduğunu vurguladı.
Eğitimde, Dursunbey Orman İşletme Müdürü Hasan Kilivar, Alaçam Orman İşletme Müdürü Muhammet Solmaz ve İşletme Müdürlüğünün teknik personeli, Orman Muhafaza Memurlar ve sahada çalışan işçi personeller katıldı. (Haber Merkezi)
Yorum yapın