“At binenin kılıç kuşananın”

Bu yıl 7.’si düzenlenen İvrindi Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları, zevki yüksek yarışlarla geçilirken kıyasıya mücadele ile sporseverlerden tam not aldı.

140’a yakın yerli at ırkının mücadele ettiği Geleneksel İvrindi Rahvan At Yarışlarına  İl ve ilçe dışından bir çok sporcu ve seyirci katıldı. Rahvan At Yarışlarından önce değnek oyunu gösterileri gerçekleştirilirken, akabinde atlı okçuluk gösterileri de izleyicilere heyecan ve keyif dolu anlar yaşattı.

Bu yıl 7.si  düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları’na ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “Geleneksel rahvan at yarışlarının sürekliliğini sağlamak için yoğun çaba harcıyoruz. İlçemizde atlı spora meraklı ve sporu ifa eden bir çok insanımız var. Ata sporumuza olan bağlılığımızı, yaşadığımız heyecanı, bu tür organizasyonlara duyduğumuz özlemi bugün ki kalabalık bir kez daha gösterdi. Gerek sporcu sayısı, gerek her bölgeden yarışmaya gelen 100’ün üzerinde yerli ırk ve spor sever meydanı doldurmuş durumda. Bundan önceki yıllarda amatör bir ruh ile bu ata sporumuz yapılmış, bu günlere kadar bin bir emek ile günümüze getirilmiş. Ama bizler bu sporumuzu daha donanımlı alanlar yaratarak, profesyonel hale getirip seyir zevki yüksek seviyeye getirme çabasında olacağız. Bizler de sporun her türlüsünü seven Bir İvrindi Belediyesi olarak sporcularımızın destekçisiyiz. Bu ve bunun gibi sporlarda ilçemizi daha profesyonel yollarla temsil edecek sporcularımıza desteğimiz daima sürecek” dedi. 

Başkan Cengiz 'Ak Parti Balıkesir Milletvekilimiz Mustafa Canbey’in de katılımıyla bu yıl İlçemizde 7’incisini düzenlediğimiz Geleneksel Rahvan At Yarışları’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. 

Sporseverlerin yoğun katılımları ile büyük bir heyecana ortak olduk.
Farklı illerden ve ilçe dışından gelen 140 at ve sporcu misafirlerimizi ağırladığımız bu güzel organizasyonun gerçekleştirilmesinde emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, kıymetli misafirlerlerimize teşriflerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum
İvrindi Belediyesi olarak Ata sporumuzu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz' dedi. (HABER MERKEZİ)