Ayvalık Ticaret Odası’nın (ATO) yeni dönem meslek komiteleri ve meclis üyelerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen seçimler tamamlandı. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar’ın Beyaz Liste, Halil Aykut’un ise Mavi Liste ile yarıştığı seçimlerde, 9 meslek grubunda yapılan oylama sonucunda Mavi Liste 6 meslek komitesinde üstünlük sağlayarak meclis çoğunluğunu elde etti.
1.283 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen seçimlerde oy verme işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açıldı ve oy sayımı tamamlandı. İlçe Seçim Kurulu gözetiminde gerçekleştirilen sayım sonucunda meslek gruplarındaki oy dağılımı netleşti.
Mavi Liste, 2, 3, 4, 5, 6 ve 9. meslek gruplarında üstünlük sağladı. Üçüncü meslek grubundaki sonuç kura ile belirlenirken, Mavi Liste toplam 6 meslek komitesinde çoğunluğu elde etti. Beyaz Liste ise 1, 7 ve 8. meslek gruplarında seçimi önde tamamladı.
Seçim sonuçlarının ardından gözler, yeni dönemde görev yapacak yönetimin belirlenmesi için toplanacak oda meclisine çevrildi. Yeni meclis, önümüzdeki günlerde yönetim kurulu başkanını ve yönetim kurulu üyelerini seçecek.
Halil Aykut: “Hedefimiz belli: Gelişim!”
Seçimin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda açıklamalarda bulunan Halil Aykut, kendilerine destek veren oda üyelerine teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Aykut, şöyle konuştu:
“Seçimimize katılan tüm üyelerimize ve bu süreçte bize güvenerek desteğini esirgemeyen herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Seçimde yarıştığımız diğer başkan adayımıza ve ekiplerine de odamız için verdikleri emek ve katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Ayvalık Ticaret Odamız bugünlere, yıllar boyunca sorumluluk alan başkanlarımızın, yönetimlerimizin, çalışanlarımızın ve üyelerimizin emeğiyle geldi. Biz de bu emeğe sahip çıkarak devraldığımız mirası hep birlikte daha ileriye taşımak istiyoruz.
Şimdi seçim geride kaldı ve önümüzde birlikte yapacağımız çok iş var. Birbirimizi dinleyerek, fikirlerimizi ve deneyimlerimizi paylaşarak Ayvalık’ımızın ortak geleceği için çalışacağız.
Hedefimiz belli: Gelişim!”
Haber: Doğan Prepol Poroviç

Yorum yapın