Sındırgı Belediyesi ve Zenit Madencilik iş birliği ile Kocahan Çarşı'da kurulan bilim merkezi çalışmaları tamamlandı.

Bilim merkezi çocukların ve gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kendilerini geliştirmelerine yardımcı olacak. 
Bilim Merkezi hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Bilim Merkezi kurulması çalışmalarını tamamladık. Bilim Merkezi çocukların ve gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kendilerini geliştirmelerine yardımcı olacak bir eğitim ve araştırma merkezi olarak hizmete açılacak.
Bilim Merkezi’nde Robotik Kodlama Atölyesi, Teknoloji Tasarım Atölyesi ve Bilim Atölyesi gibi farklı alanlarda çalışmalar yapılarak, ziyaretçilere eğitimler sunulması planlanıyor. Kısa süre içinde açılması planlanan Bilim Merkezi’nde düzenli olarak gerçekleştirilecek seminerler, konferanslar ve bilim şenlikleri ile öğrencilere ve topluma bilim ve teknoloji alanlarında farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Bu etkinliklerde başarılı bilim insanları ve sektör profesyonelleri, deneyimlerini ve bilgilerini de katılımcılarla paylaşacak" dedi. (Haber Merkezi)