Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne (BOBM) bağlı birimlerde görevlerine yeni başlayan Orman Mühendisleri, Orman Endüstri Mühendisleri, Orman Muhafaza Memurları ile İdari Personeline yönelik düzenlenen Hizmete Hazırlama ve İntibak Eğitimi tamamlandı.

Eğitimde, Mesleğe yeni başlayan personele, Bölge Müdürlüğü Merkez Birimlerince sunu eşliğinde; Orman Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapısı, Kurum Kültürü ve aidiyeti, Teşkilat Yapısı, Orman Genel Genel Müdürlüğünce yürütülen ormancılık faaliyetleri, sürdürülebilir ormancılığın ilkeleri, Ormancılık mesleğinin incelikleri, başta olmak üzere meslek hayatında karışılabilecek olumsuzluklar/zorluklarla nasıl başa çıkılabileceği yönünde bilgiler verildi.

Eğitim süresince bazı konuların soru cevap şeklinde olması ve görevlerine yeni başlayan personelin kafalarına takılan konularda soru sormaları ve konular hakkında fikirlerini paylaşmaları, eğitimimin katılımcı ve çoğulcu bir şekilde devam etmesini sağlandı. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü teşkilatına yeni katılan personelin Orman Genel Müdürlüğüne Misyonu ve Vizyonu doğrultusunda yetişeceğinin işaretini verdi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, eğitimin kapanış konuşmasında; Eğitime katılan personele hitaben, Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen faaliyetlerin 3 günlük kısa eğitimlerle anlatılamayacağını, kısa ve öz bilgiler içiren bu eğitim vasıtasıyla en azından Orman Genel Müdürlüğünün yapısını, Ormancılık mesleğinin kıstaslarını ve ormancılık mesleği hakkında ön bilgilere sahip olunması açısından önemli olduğunu dile getirerek, Planlı çalışma, Programlı uygulama ve disiplinli bir Performans ile başarıya ulaşılabileceğini ifade ederek katılımcı personele başarılar diledi. (Rabia Şevval Çakmak)