Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) arasında, istihdama odaklı eğitime yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl’ın da yer aldığı protokol imza töreninde; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Savaş kurumlar adına iş birliği protokolünü imzaladı.

İmzalanan protokolle, işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için istihdam odaklı eğitimin niteliğinin arttırılması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlandı. Ayrıca, Balıkesir Üniversitesinin yetişmiş beyin gücü, fiziki imkanları, tesisleri, bilim araştırma kapasitesi ve öğretim üyelerinin katkıları ile Balıkesir'de kurulmuş olan BASiAD işbirliği içinde eğitim, araştırma, mesleki gelişim, yayın, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenecek.

Protokol imza töreninde görüş ve düşüncelerini paylaşan BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Savaş imzalanan protokolün kurumlar adına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

(Balıkesir Üniversitesi)