Balıkesir-İzmir ve Çanakkale arası trafik yükünü çeken kavşakta yaşanabilecek faciayı BASKİ önledi. Ayvalık ilçesinin “su” sorununu kökten çözmek için kararlı olan BASKİ sorunların temeline iniyor.

İlçenin ve bölgenin hareketli kavşaklarından olan “Sokol Kavşağı” olarak bilinen noktada tespit edilen su kaçağı sonrası harekete geçen ekipler trafiğin akışını engellemeden ve can güvenliğini tehlikeye sokmadan yolu yatay sondaj ile geçti.

Bu sayede yolun altında meydana su kaçağı sebebiyle oluşacak çökmeyi engelleyerek büyük bir facianın önüne geçmiş oldu.

Aynı zamanda büyük bir su kaçağını engelleyerek ilçenin yaşadığı su soruna resmen “By-Pass ameliyatı”  gerçekleştirdi.

Baski yetkililerinden yapılan açıklama ise şöyle;

“Ayvalık İlçemiz Altınova – Ayvalık güzergâhında, Ayvalık ana su deposuna içme suyu ileten 630 mm çaplı ana boru hattı, Çanakkale- İzmir (E87) Karayolunun Ayvalık Sokol Kavşağı yol platformu altında arızalanmış olup, su iletiminde azalma ve adı geçen noktada trafik açısından risk yaratması üzerine incelemeler yerinde yapılmıştır.

Ana iletim su hattındaki bu arıza hem karayolundaki trafik akışında olası bir kazaya meydan vermemesi, hem de ilçeye su iletiminin sağlıklı bir şekilde sağlanması açısından oldukça önem arz ettiğinden acilen çalışmalara başlanılarak karayolu altından geçen boru hattı 630 mm çaplı polietilen ve yüksek basınç dayanımlı 20 Atü boru ile yatay sondaj yöntemi uygulanarak değiştirilmiştir.

Yapılan acil ana boru değişimi adeta bir By-Pass ameliyatı müdahalesi gibi olup, bu sayede hem Karayolunda olası bir çökme sonucu yaşanacak telafisi mümkün olmayan bir kaza ve göçme nedeniyle Ayvalıklı vatandaşlarımızın su temininde uzun süreli kesinti yaşanmasının önüne geçilmiştir.

BASKi olarak sıklıkla yaşanılan arızaların önüne tamamen geçmek adına, arızası kronik hale gelmiş olan bu hattın problemli kısımlarının da yenilenmesi amacı geçmek adına, arızası kronik hale gelmiş olan bu hattın problemli kısımlarının da yenilenmesi amacıyla keşif çalışmaları yapılarak, konu derinlemesine ele alınmakta olup, vatandaşımızın su kesintisi çilesinin derdine derman olunacaktır.”

Haber: Oğuzhan GECER