Palamut balığının açık sulara göç etmesinin ardından tezgahlar hamsi ile doldu. Balıkçılar, yaşanan hamsi bolluğunun ardından fiyatları da geriye çekti. Geçen hafta 70 liradan satılan hamsi, şuanda tezgahlarda 50 liradan satılıyor.
Karasularımızdaki palamut bolluğu sebebiyle tezgahlarda yerini pek fazla bulamayan hamsi balığı, palamutun göç etmesi sonrasında yerini tekrardan aldı. Geçtiğimiz hafta kilosu 70 liradan satılan hamsi, şuanda tezgahlarda 40 ila 50 liradan satılıyor. Balıkesir’de Mert Balıkçılık İşletmecisi İsmail Bozkurt, gazetemize yaptığı açıklamalarda şuanda hamsi bolluğunun olduğunu söyledi. Havaların yavaş yavaş soğuması ile balığın yüzeye çıkacağını aktaran İsmail Bozkurt, bu durumun hem balık bolluğuna hem de balığın yağlanmasına neden olduğunu söyledi.
Sezonun palamut ile başladığını ve şuanda hamsi ile devam ettiğini ifade eden İsmail Bozkurt: “Balık sezonu bildiğiniz üzere güzel başladı. Palamut uzun süreli olarak tezgahlarda kaldı. Yılbaşına öncesine kadar palamut balığını görmüş oldu. Palamut balığına insanlar doymuş oldu. Arkasından ne kadar çinekop beklense de kısa süreli bir geçiş sağladı. Çinekopu tezgahlarda ucuz göremedik. Şuan sardalya ve hamsi balığı kendini gösteriyor. 40 ile 50 lira arası fiyatlar ile tezgahlarımızda bulunuyor. Sezon başlarında bulunan palamut balığı bu iki balığın önüne geçiyordu, hamsinin de pahalı olması sebebiyle müşterilerimiz palamuta yöneliyordu. Palamut balığı hamsi balığı ile beslendiği için azalmasına sebep olmuştu. Palamutun göç etmesi sonrasında da hamsi tezgahlarımıza daha çok bir şekilde gelmeye başladı” dedi.
SOĞUK HAVALARDA BALIK DAHA LEZZETLİ OLUR
Havaların soğumasıyla birlikte yüzeye çıkan balığın yağlandığını ve lezzetinin arttığını dile getiren Balıkçı İsmail Bozkurt: “Ege bölgesinde soğuklar yeni görülmeye başlandı. Sıcak havalarda balığı denizde pek göremiyoruz. Halk dilinde kar suya değmesi lazım tabiri buradan gelir. Havalar soğur balık dipten yüzeye çıkar ve yağlanmasına yol açar buda balığa lezzet katar” diye konuştu.
Yorum yapın