Dr.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ’nün sahip olduğu bilgi birikimi ve araştırma kapasitesini sanayi sektörüne aktaracaklarını söyledi.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya’da savunma, havacılık, teknoloji ve tarım şirketlerine ziyaretler gerçekleştirerek incelemelerde bulundu. Üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğini daha da güçlendirmek ve potansiyel ortak projeler geliştirme konusunda ayrıntılı görüşmeler içeren ziyaretler sonucunda bölgesel kalkınmaya destek sağlayacak iş birliği çalışmaları yapılması planlanıyor.

'OMÜ’nün sahip olduğu bilgi birikimi ve araştırma kapasitesini sanayi sektörüne aktaracağız'
Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, 'Ondokuz Mayıs Üniversitesi eğitim alanında bölgesinde en önemli aktörlerden birisi. Son zamanlarda ise bilimsel çalışmalarda ve araştırma-geliştirme (AR-GE) alanında çok daha ileriye gitmeyi başararak Türkiye’de de önemli üniversitelerin başında gelmeyi başardık. Bu başarılar ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerine de yansıdı. Çalışmalarımız üniversitemizi araştırma üniversitesi adayı olmamıza vesile oldu. Bu ziyaretlerle üniversite-sanayi iş birliğini daha da güçlendirerek ortak projeler geliştirme konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Firmalarımıza OMÜ’nün bilgi, birikim, deneyim ve bilimsel gücünün çıktılarını paylaşarak bölgesel kalkınmaya destek sağlamak istiyoruz. Firmalarımızın daha güçlü ekonomik yapılara dönüşerek ürün çıktı kalitesini artırarak ihracatı yüksek yapılara dönüşmesini arzuluyoruz' ifadelerini kullandı.

OMÜ Teknoloji ve Transfer Ofisi (TTO) ekinin de yer aldığı ziyarette önemli iş birlikleri için görüşmeler yapıldı. Sektörün önde gelen firmaları ile yapılan temaslar neticesinde OMÜ-TTO, araştırma geliştirme (AR-GE) çalışmaları kapsamında geliştirilen ürünlerin ticarileştirilmesi konusunda iş birliği çalışmaları gerçekleştirecek. Görüşmeler sırasında, üniversitenin sahip olduğu bilgi birikimi ve araştırma kapasitesinin sanayi sektöründe nasıl daha etkin bir şekilde kullanılabileceği üzerinde duruldu. Firma yetkilileri, firmanın mevcut ve gelecekteki projeleri hakkında Rektör Ünal’a detaylı bilgiler vererek üniversite ile yürütülebilecek işbirliklerine dair olası senaryoları paylaştı. Taraflar, akademik bilgi ve sanayi tecrübesinin birleşmesiyle ortaya çıkabilecek yenilikçi çözümler ve teknolojiler üzerine yoğunlaştı.
Ziyaretlerde Rektör Ünal, Orta Karadeniz İşadamları Platformu (OKİP) Başkanı Abdurrahman Karataş, Amasya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Müdürü Bayram Ali Kukuş ve şirketlerin yöneticileri ile bir araya geldi.