Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Demokrat Gazetesi Balıkesir

Türkiye’de üretilen margarinlerde trans yağ olmadığı bilimsel olarak açıklandı

Türkiye’de üretilen margarinlerde trans yağ olmadığı bilimsel olarak açıklandı
Reklam

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Laboratuvarı’nda analiz edilen, piyasadan rastgele toplanan margarinlerde trans yağ seviyesi bilimsel olarak yok kabul edilen yüzde 1 limitinin de altında (yüzde 0,18-0,76) çıktı. “Trans yağ yoktur” logosunun 2008 yılından bu yana MÜMSAD’a tescilli olduğunu söyleyen MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ, 2007’den bu yana raflarda bulunan MÜMSAD üyesi firmaların margarinlerinin trans yağsız olduğunu belirtti.

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), oto kontrol projesi kapsamında analiz ettirdiği margarinlerle ilgili son raporu kamuoyuyla paylaştı. MÜMSAD, gerek üyelerinin gerekse üyesi olmayan firmaların margarinlerini farklı zamanlarda raflardan toplayarak akredite üniversite laboratuvarlarında kontrol ettiriyor. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Laboratuvarı’nda yapılan son analizlerde 24 farklı marka margarinde trans yağ seviyesinin yüzde 0,18-0,76 aralığında çıktığını açıklayan MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ, bu oranın bilim dünyası tarafından “trans yağ yoktur” kabul edilen yüzde 1 seviyesinin de altında olduğuna dikkat çekti.

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
tanıtım filmi
internet haber