Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Demokrat Gazetesi Balıkesir

GEREKSİZ BİLGİLER

Erhan Yırcalı

Erhan Yırcalı

Son zamanlarda sayıları gittikçe artan ”garip ama gerçek” türünden bilgiler vererek merak uyandıran internet siteleri çoğaldıkça çoğaldı.
Bu siteler doğruluğu çok fazla da bilinmeyen garip bilgileri ile ilgi çekiyor.
Bu “gereksiz” bilgiler arasında en popüler olanlarını, hayvanlar aleminden verilen garip örnekler oluşturuyor.

HAYVANLAR ALEMİNDEN GARİP BİLGİLER
Sadece dişi sivrisineğin ısırabildiği, kedilerin beyninde 32 adet kas bulunduğu, bukalemunların dillerinin vücutlarından iki kat daha uzun olduğu gibi merak uyandıran metinlere yer verilen sitelerde şu tür bilgiler sıralanıyor:
“Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar
“Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür
“Sümüklüböceklerin dört tane burnu vardır
“Aslanlar bir günde 50 kez sevişebilirler
“Köpeklerin ter bezleri ayaklarındadır
“Tarantulalar iki buçuk yıl yiyeceksiz yaşayabilirler
“Timsahlar renk körüdür.”
Çeşitli konulardaki ilginç bilgilerin bir bölümü şöyle:
“Bir kilo limonda, bir kilo çilekten daha fazla şeker vardır�
Yataktan düşerek ölme olasılığı iki milyonda birdir
Salatalığın yüzde 96’sı sudur
Yarım kilo bal yapabilmek için arılar iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadır.
Değerli taşların çoğu birkaç elementten oluşur, sadece pırlanta tamamen karbondan oluşur Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır
Meşe ağaçları elli yaşına gelmeden meşe palamudu üretmez
Bu bilgiler doğru mu? Gerekli mi? Tartışılır fakat yinede ilgi çekiyor.

/////

PRATİK BİLGİLER

“Ev için”

¬ Taze yumurta dibe batar, bayat yumurta suda yüzer.
¬ Saksıların dibine yumurta kabukları konursa, bitkilerin daha iyi ve gür büyümeleri sağlanır.
¬ Bir dilim kaşarı çakmakla yakınca, alev alıyorsa peynir sahtedir.
¬ Yumurta, protein ve kalsiyum bakımından çok faydalı bir besindir.
¬ Yumurta kabuğunu gübre olarak bahçe işinde kullanılabilir.
¬ Çünkü yumurta kabuğunda yüksek miktarda protein ve mineral bulunur.
¬ Islanan toz şeker, fırında 1 veya 2 dakikada, eskisi gibi olur.
¬ Tebeşir tozu sirkeyi emerse, sirkenin hilesiz olduğu anlaşılır.
¬ Sigara kokusu için, bir köşeye sirkeli bez konulur.
¬ Unlu yapılan tatlılara az bir tuz katılırsa daha lezzetli olur.
¬ Elbise, tabii süngerle nemli olarak silinirse tozları alır.
¬ Yemeklerin yağı fazla ise, birkaç marul yaprağı tencereye atılır. Yağın fazlasını alır.
¬ Yumurtanın yalnız beyazı kullanılmak isteniyorsa, dıştan iğneyle bir kaç delik açıp beyazı alınabilir. Bu beyazlar çırptığınız da kar hâlini almıyorsa, bir kaç damla limon sıkılır.
¬ Bakır kaplarda kaynatılan su içine, bir iki beyaz lahana yaprağı atarak parlatılabilir.
¬ Sütü ateşe koymadan önce, biraz karbonat atılırsa, hazmı kolaylaştırır ve kesilmesini önler.
¬ Yemeği daha çabuk soğutmak için, suyun içine iki kaşık tuz atılıp tencere oturtulur.

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ