Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Demokrat Gazetesi Balıkesir

DİKKAT! KEDİ ÇIKABİLİR

Erhan Yırcalı

Erhan Yırcalı

Bu “Dikkat! Kedi çıkabilir” ikaz levhası Aygören Mahallesin de bir binanın köşesinde asılı duruyor. O bölge de yaşayan hayvan sever bir kişi tarafından asılmış. O kişi, aslında kedileri daha çok seviyor ve onlarla ilgileniyor. Boş bir arsanın içinde kedilere iki adet yuva yapmış ve kedilerin burada rahat bir şekilde yaşamaları için elinden geleni yapıyor.
Bizim ülkemizde özellikle kedi ve köpekler sahipsiz hayvanlardır. Günümüz de birçok kişi hiçbir maddi kazanç ve menfaat elde etmeksizin aksine, zaman ve para harcayarak sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakmaktadır.

YEREL HAYVAN
KORUMA GÖREVLİSİ
“Hayvanların korunması için gönüllü katılım” Yerel hayvan koruma görevlisi, özellikle kedi ve köpekler gibi sahipsiz hayvanların kendi mekânlarında, bulundukları bölge ve mahallelerde yaşam sorumluluğunu üstlenen ve İl Hayvan Koruma Kurulunca yetkilendirilen kimselerdir. Yerel Hayvan Görevlisi olmak için; Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Müdürlüğüne dilekçeyle başvuruda bulunabilirsiniz. Sizde isterseniz yerel hayvan görevlisi olabilirsiniz. 5393 sayılı Belediye Kanunu madde 77 ve İl Özel İdaresi ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği uyarınca, belediye hizmetlerine hayvanların korunması için gönüllü katılım sağlamanız mümkün.
NOT: Hayvanları korumak isteyenlere idarelerin arazi, bina ve demirbaş tahsis edebileceğini biliyor muydunuz?

/////

BALIK PİŞİRME

• Balık tatlı suda bekletilmez, üzerine tuzlu su dökülür.
• Dondurulmuş balık, kullanılacağı zaman sirkeli suya konur.
• Kızartılacak balığın üzerine tuz, limon suyu ve karabiber serpilip, 15 dakika bekletilir.
• Eti yumuşamış balık, sirke ilâve edilerek haşlanır.
• Balığı ızgara yapmadan, balık bir bez veya kağıt havlu ile kurulanır. Bir kap içinde tuz, karabiber ve çiçek yağı karıştırılır. Balık bu karışıma bulanır. Böylece ızgaraya yapışmaz.
• Izgarada balıklar pişerken, üzerine arasıra fırçayla yağ sürülür.
• Balık kokusunu çıkarmak için önce soğuk suyla yıkayıp, sonra sirke veya limon ile ovulur. Kaplardaki koku da yıkadıktan sonra sirkeli suya batırılarak yok edilir.

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ