Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Demokrat Gazetesi Balıkesir

DAMAK ÇATLATAN LEZZET ŞAMLI KÖFTECİSİ’NDE

DAMAK ÇATLATAN LEZZET   ŞAMLI KÖFTECİSİ’NDE
Reklam

Türkiye genelinde yapılan bir ankette 10 köfteci dükkanı arasında lezzet açısından 8. sırada yeralmış!

Köfte deyince hemen akla; Akçaabat Köfte, İnegöl Köfte, Balkan ülkelerinde Balkan Köfte, Turgutlu (Manisa) Köfte, Sivas Köfte, Merzifon (Çiloşoğlu) Köfte, Kasap Köfte, Dalyan Köfte, Sucuk Köfte ve İzmir Köfte gelir.

Kıymanın içine kaşar peyniri ve baharatlar katılarak değişik damak tadı ve adlar alırlar. Ama adı pek duyulmayan, marka olmamış bir köfte vardır ki onun adı da meşhur köftemiz Balıkesir köftesidir. Diğer köfteler gibi adını pek duyuramamış ve marka olamamıştır.

1950 yılında kurulan Şamlı Köftecisi sahibi Hüseyin Kurt‘un köfteci dükkanı, Türkiye’deki köfteci dükkanları arasında Hürriyet Gazetesi’in yaptığı ankette on köfteci arasından sekizinci sırada yer aldı. Köfteci Hüseyin Usta’ya soruyoruz: “Bu köftenin damak çatlatan lezzeti nereden gelmektedir?” Hüseyin Usta, “Biz dana etinden kıyma kullanmaktayız. İçine hiç bir baharat koymayız. Yeterli miktarda iç yağ koyar ve meşe kömüründe pişiririz” diye yanıt veriyor. Hüseyin Usta’ya, “biz evde yaptığımız köftede sizin yaptığınız köftenin lezzetini bulamıyoruz” dediğimizde ise “O da bizim meslek sırrı, onu artık söylemeyelim” dedi.

Bize de ; Balıkesir Köftesini nasıl marka yapabiliriz diye düşünmek kaldı! …

 HABER VE FOTO:A.Hikmet Varlık

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ