Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Demokrat Gazetesi Balıkesir

ASKIDA NE VAR?

Erhan Yırcalı

Erhan Yırcalı

Üniversite öğrencileri bir araya gelmiş askı ile ilgili bir girişimde bulunmuşlar. 2012 yılında Askıda Ne Var? İsimli bir blog açmışlar. Burada üniversite öğrencilerine yemek, kıyafet, tiyatro bileti, konser bileti, kitap, yurtdışı staj gibi ürün ve hizmetleri ücretsiz sağlıyorlar. Kısacası, bir sosyal girişim.
Sistem şöyle çalışıyor: Gönüllü kişiler, üniversite öğrencileri için askıya yemek bırakabilirken markalar ise kendi ürün ve hizmetlerini askıya bırakarak öğrencilere destek sağlıyor.
Birçok bilinen markalarda bu konuda destek olmuşlar. Askıdan yemek, etkinlik ve ürün alabiliyorsunuz. Ancak; şu anda siteye girdiğinizde alabildiğiniz sadece ürün alabiliyorsunuz. Yemek en önemli olanı ve askıda yemek yok.

Askıya nasıl ürün bırakabilirim?
Askıya yemek haricinde bir ürün bırakmak isterseniz iletişim formumuz üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz. Askıya her ürün ve hizmeti bırakmanız mümkün değildir, örneğin; tütün, alkol, ikinci el eşya gibi ürünler askıda bırakılamaz. Bu nedenle değerlendirme yapılıp askıya bırakmak istediğiniz ürünün üniversite öğrencilerine uygunluğu araştırılır, ardından size olumlu veya olumsuz dönüş yapılacaktır.

Askıdan nasıl faydalanırım?
Askidanevar.com’a üye olduktan sonra üniversite öğrencisi olduğunuzu teyit edebilmemiz için üyeliğin “üniversite öğrenci üyeliği”ne dönüştürülmesi gerekiyor. Bu dönüştürme işlemini üye panelindeki “Öğrenci Hesabına Dönüştür” linkine tıkladıktan sonra üniversite öğrenci e-mail adresinizi ve diğer detayları girerek yapabilirsiniz.

Askıda Ne Var’a nasıl destek olabilirim?
Gönüllü olarak üniversite öğrencilerine yemek ısmarlayabilir, sahibi olduğunuz veya çalıştığınız şirketin ürün ve hizmetlerin askıya bırakılması için öncü olabilir veya sosyal medya kanallarınız üzerinden askidanevar.com’u paylaşabilirsiniz.

Askıya nasıl yemek bırakabilirim?
Askidanevar.com’a üye olduktan sonra askıya bırak butonuna tıklayarak askıya yemek bırakmak istediğiniz şehir ve restoranı seçebilirsiniz. Ardından ilgili restorandaki askıda menüsünü görüntüleyebilir ve kredi kartınızla ödeme yaparak dilediğiniz sayıda yemeği askıya bırakabilirsiniz.
Yazmak benden, destek sizden.

//////

KIBRIS TATLISI

Kıbrıs’a gittiğimde orada uzun yıllardan beri bulunan ve üniversite de görevli arkadaşım çevreyi tanıtırken buradan Kıbrıs tatlısı yemeden gitme dedi ve beni tatlıcıya götürdü. Tatlı gerçekten enfes. Türkiye de birçok yerde yapılıyor ve salıyor. Ancak; Kıbrıs da yediğim lezzeti hiç bir yerde bulamadım.
TARİFİ
İrmik tatlısının bir çeşidi gibi aslında. Öncelikle 3 yumurta kırıyorsunuz, bir bardak şekeri de boca edip bir güzel çırpıyorsunuz, hani kek yapar gibi. Sonra bu karışıma bir bardak irmik, bir bardak dövülmüş ceviz ekliyorsunuz. Bir adet kabartma tozu ve biraz karbonat da çabası. Bunları iyice karıştırıyorsunuz, böylece açık kahverengi bir hamur elde ediyorsunuz. Bunu “borcam”a döküp fırına veriyorsunuz. burası en kritik yer, fırının sıcaklığını 50 derece den 100 dereceye kadar kademe kademe çıkararak ve yanmaması için kontrol ederek yaklaşık yarım saat bunu pişiriyorsunuz. Karışım yumurtalı olduğundan üzeri hemencecik yanıyor, aman dikkat. Hatta üstüne bir tepsi filan kapatabilirsiniz bunu engellemek için, artık fırınınıza göre bir kaç denemede doğru sıcaklık düzenini bulabilirsiniz, ilk seferlerde üzerini yakarsanız cesaretiniz kırılmasın, hatta üstteki kabuk kabarıp yandığı için bu yanık kabuğu üzerinden temizleyip işleme devam da edebilirsiniz. Bu işlem bittikten sonra gerisi kolay, önce şerbetini hazırlıyorsunuz, 3 bardak su ve 2-2.5 bardak şekeri kaynatarak. bu şerbeti pişmiş kekin üzerine döküyorsunuz, sıcak da dökebilirsiniz, irmik ve ceviz olduğu için hamurlaşma sorunu yok. Bundan sonra son aşama geliyor, bunca şeker yetmiyormuş gibi bunun üzerine bir de vanilyalı creme ole hazırlıyorsunuz ve şerbetli kekin üzerine yayıyorsunuz. Buzdolabına koyuyorsunuz ve soğuk servis yapıyorsunuz. Afiyet olsun.
NOT: Creme ole pişirmeye gerek olmadan, sütle çırpılarak hazırlanan puding benzeri bir pastacılık malzemesidir. Hızlıca pasta hazırlamanız gereken zamanlarda kıvamı kesin tutan bir lezzete sahiptir.

Please follow and like us:
Please follow and like us:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
DUA ETMEK - 25 Ocak 2021
MACİT ERMİŞ - 22 Ocak 2021
NERDESİN BAKKAL AMCA? - 21 Ocak 2021
ARKADAŞ - 18 Ocak 2021
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
gazete